Volledig scherm
De 88-jarige Tanneke Kalwij Rengers Hora Siccama uit Tilburg deed zondag haar allereerste parachutesprong. © De Stentor Ronny te Wechel

88-jarige Tanneke uit Tilburg doet parachutesprong, 'Ik heb tranen met tuiten gehuild'

TEUGE/TILBURG - De stoerste oma van Nederland komt uit Tilburg en heet Tanneke Kalwij Rengers Hora Siccama. Met haar 88 jaar sprong ze zondag zonder ook maar een spoortje van vrees of zenuwen van drie kilometer hoogte uit een vliegtuig. Na de landing stroomden de tranen over haar wangen. Vreugdetranen welteverstaan. ,,Ik vond het zó ontzettend mooi."

Aanleiding voor de parachutesprong was de verjaardag van haar 30-jarige kleinzoon Kris. Die kreeg de sprong cadeau en herinnerde zich dat zijn oma lang geleden eens had gezegd dat ze ooit nog een parachutesprong wilde doen. Het bleek geen grootspraak. Tanneke greep de uitnodiging om mee te gaan met beide handen aan, net als haar dochter Ariane. En zo zweefden er zondag rond 15.00 uur drie generaties Kalwij door het luchtruim boven het vliegveldje van Teuge (bij Apeldoorn). 

Volledig scherm
Drie generaties Kalwij maken zich op voor de sprong, Tanneke, Ariane en Kris. © Erik van Hest / BD

Na de landing moest de kranige Tilburgse even bijkomen. Na een innige omhelzing met de meegereisde familie en haar vrienden van de bridgeclub: ,,Ik had niet gedacht dat het zó mooi zou zijn. Het weer was perfect. We konden alles zien en ik mocht ook even zelf sturen. De landing ging niet helemaal goed. Ik moest op mijn billen landen, maar kwam op mijn knieën terecht. Verder ging het perfect. Ik heb tranen met tuiten gehuild. Het was geweldig." Of ze het nog eens zou doen? ,,Nou, vandaag niet meer. Maar als ze me morgen vragen ga ik weer."

Volledig scherm
Tanneke krijgt haar oorkonde van instructeur Henny Wiggers van vliegclub Teuge. © Erik van Hest / BD

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.