Aaltje is 101 en ze laat zien hoe je het leven viert: met champagne en oesters

VIDEOTILBURG - Het valt niet mee om op je honderdeneerste verjaardag een oester naar binnen te slurpen. Maar met een glaasje champagne erbij lukt het best. Aaltje Philippa krijgt bovendien in de kantine van zorgcentrum Het Laar de hulp van haar zoon Matthijs: ,,Even proberen, mam. Daar gaat ie. Slik maar door.”

Het was haar eigen idee, legt zoonlief even later uit. ,,Toen we oesters aten met oud op nieuw, zei ze: die wil ik ook op mijn verjaardag.” Zo is Aaltje: het leven blijft ze vieren.

 1. Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

  Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

  TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april. Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna).
 2. Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotovcocktail gegooid zou hebben
  PREMIUM

  Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotov­cock­tail gegooid zou hebben

  BREDA/WAALWIJK/KAATSHEUVEL - Tot ontzetting van de vermeende gedupeerden is de strafzaak tegen een 31-jarige Waalwijker -verdachte van een woningbrand met een molotovcocktail en een hele reeks autobranden in Oosterhout, Waalwijk en Kaatsheuvel - aangehouden. Zijn advocaat Yehudi Moszkowicz wil dat een expert een ‘gang-analyse’ doet, een onderzoek naar de manier waarop de verdachte loopt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.