Emma Hofstra promoveert maandag met haar onderzoek naar de preventie van zelfmoord. Met een nieuwe methode is het aantal zelfdodingen in Brabant met 17 procent gedaald.
Volledig scherm
PREMIUM
Emma Hofstra promoveert maandag met haar onderzoek naar de preventie van zelfmoord. Met een nieuwe methode is het aantal zelfdodingen in Brabant met 17 procent gedaald. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Aantal suïcides in Brabant daalt eindelijk weer: Emma Hofstra promoveert op nieuwe preventie-aanpak

TILBURG - Het aantal zelfdodingen in Brabant stijgt al sinds het begin van deze eeuw, en weinig lijkt complexer dan het bestrijden van suïcides. Maar een voorzichtige kentering lijkt ingezet. Met een nieuwe preventie-aanpak daalde het aantal zelfdodingen met 17 procent. Emma Hofstra promoveert maandag aan de Tilburg University op deze nieuwe aanpak. 

  1. Oud-burgemeester Ryan Palmen eert zijn ‘loco’ Rinus Ligtvoet: ‘enne goije mins blieft altied leave’

    Oud-burgemees­ter Ryan Palmen eert zijn ‘loco’ Rinus Ligtvoet: ‘enne goije mins blieft altied leave’

    HILVARENBEEK - In Hilvarenbeek kon je niet om Rinus Ligtvoet heen. Zeker niet als je burgemeester bent van het dorp. Ryan Palmen haalt graag zijn herinneringen op aan de overleden Bekenaar, hoewel hijzelf zei dat hij dat nooit zou worden. Hij kwam uit Raamsdonk-dorp, vertelde Rinus daarbij. Palmen ziet het anders: ,,Voor mij was hij er een. Misschien niet van geboorte, maar toch zeker van begeerte.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.