Volledig scherm
Politieagenten in operationeel uniform op straat. © ANP XTRA

Achtervolging in Tilburg, agent leent fiets van omstander en pakt straatrover: ‘Net een film’

TILBURG - Twee straatrovers zijn donderdagnacht in het centrum van Tilburg aangehouden omdat ze een jongen onder bedreiging van een mes hadden beroofd. De politie arresteerde ze na een achtervolging die volgens een woordvoerder ‘zo uit het script van een film zou kunnen komen’.

Bij de politie kwam rond halfdrie ‘s nachts een melding binnen dat er op de Spoorlaan in Tilburg een beroving plaatsvond.

Mes op de keel

Twee jongemannen hadden daar een mes op de keel van een inwoner van Oirschot gezet en geld van hem geëist. Agenten gingen meteen op zoek naar deze twee verdachten op basis van camerabeelden en een signalement.

Niet veel later werden zij gespot op De Heuvel in Tilburg. Bij het zien van de politie rende één van hen een horecazaak in, de ander probeerde al rennend over straat aan de politie te ontkomen.

Behulpzame vrouw

Agenten zetten meteen rennend de achtervolging in, waarbij ze de verdachte steeds in het oog hielden, maar er niet bij konden komen. Onderweg leende een behulpzame voorbijgangster haar fiets uit aan een van de dienders.

Vanaf deze fiets wist hij de verdachte al snel in te halen, in zijn nek te springen en aan te houden. Ondertussen troffen andere politieagenten de tweede verdachte in de horecazaak aan, waar zij hem aanhielden.

De fiets van de behulpzame Tilburgse werd na alle commotie keurig teruggegeven. Zij wordt volgens de politie ‘op passende wijze bedankt’ voor het afstaan van haar fiets.

Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.