Volledig scherm
PREMIUM
stockadr justitie rechtszaak rechtbank rechtspraak © Thinkstock

Afvalverwerker Renewi uit Tilburg vecht boetes voor bedrijfsongevallen aan

TILBURG - Renewi is het niet eens met twee boetes van elk 27.000 euro die zijn opgelegd door het ministerie van Sociale Zaken en vecht die aan bij de rechtbank in Breda. De afvalverwerker krijgt de geldboetes vanwege bedrijfsongevallen in Tilburg en Utrecht waarbij in totaal twee medewerkers gewond zijn geraakt.

Begin 2016 gaat het mis bij de vestiging in Tilburg als een medewerker een papiercontainer opent die kort daarvoor is opgehaald bij Fuji. Een papierrol valt uit de bak en komt op de tenen van de man terecht. Hij loopt botbreuken op. In Utrecht raakt eind 2015 een werknemer gewond als hij in een shredder een metalen plaat van 120 kilo probeert los te maken die klem is komen te zitten. Hij glijdt uit, de plaat verschuift en komt op zijn voeten terecht. 

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.