Volledig scherm
De situatie vlak na het ongeluk in Tilburg. © Instagram Wijkagenten Politie Tilburg

Agent deelt aangrijpend verhaal uit Tilburg: ‘Jonge wielrenner stond in bloei van het leven’

TILBURG - Een agent van de politie in Tilburg krijgt veel steun op Instagram, na een aangrijpende post over een ongeluk dat zaterdag plaatsvond op de Brummenweg. Hierbij raakte een 27-jarige wielrenner ernstig gewond. Of de coureur ooit nog kan fietsen, is niet duidelijk. De Brummenweg ligt vlakbij de wielerbaan van Wielerclub Pijnenburg.

De jonge wielrenner werd in de straat, die ligt in de wijk Reeshof, aangereden door een voertuig. Direct merkte de fietser - de agent zegt niet of het een man of vrouw betreft - dat deze geen gevoel meer had in de benen. Toch was er aan de buitenkant, op het eerste oog, geen zichtbaar letsel. 

,,Als politieman en als mens gaat dan door je hoofd: ‘Het zal hopelijk meevallen, zo’n jong persoon zal wel snel herstellen’”, aldus de agent van het team Leijdal. Later op de dag werd duidelijk dat sprake was van een dwarslaesie.

Bloei van het leven

Door de gebeurtenis staat de wijkagent die het verhaal deelt er weer stil bij hoe snel het leven kan veranderen. ,,Deze jonge wielrenner stond nog in de bloei van het leven. Vermoedelijk proostte hij vorige week nog op het nieuwe jaar. Dat beeld is vandaag verschrikkelijk genoeg veranderd. Het leven staat op z’n kop. Dit soort heavy incidenten zijn vaak aan de orde van de dag, voor elk van mijn politiecollega’s, hulpverleners en vaak ook voor u als burger.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.