Volledig scherm
Spoorlaan in Tilburg © Google Streetview

Agressieve man dringt zich met mes op aan Tilburgse studenten: ‘Ik ben voortaan jullie drugsdealer’

TILBURG - Een agressieve drugsdealer heeft donderdagavond een aantal Tilburgse studenten lastiggevallen op de Spoorlaan. De man bedreigde het groepje met een mes en dwong hen zijn telefoonnummer in hun mobiel te zetten. “Ik ben voortaan jullie drugsdealer”, zei hij erbij.

Eén van de studenten liep na het incident naar het politiebureau om daar zijn verhaal te doen. Agenten besloten vervolgens meteen actie te ondernemen. Met toestemming van de officier van justitie deden ze zich voor als koper van drugs. Het nummer van de drugsdealer, die onder dwang in de mobieltjes van de studenten was gezet, werd gebeld en er werd een afspraak gemaakt. 

Op de afgesproken plek verscheen niet één, maar verschenen twee dealers. Hoe blij ze in eerste instantie waarschijnlijk waren met hun nieuwe klanten, zo teleurgesteld waren ze toen ze erachter kwamen dat hun kopers agenten waren. Na een controle bleek dat ze beiden een handelshoeveelheid cocaïne en pillen bij zich hadden. De verdachten, twee Tilburgers van 18 en 21 jaar, zijn aangehouden.

In de woning van de verdachten is uiteindelijk nog meer drugs gevonden. Ook daarbij ging het volgens de politie om cocaïne en pillen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.