Ali B, burgemeester W en de boeketjes voor Padua: ‘Ali belde op om te vragen of we bloemen wilden’

videoTILBURG - ,,Voorzichtig burgemeester”, roept een oude bewoner van het Tilburgse zorgcentrum Padua vanaf het balkon. Daaronder klautert burgemeester Theo Weterings op een iel trapje. Om bloemen over de balkonrand heen aan te reiken. Even later duikt ook Ali B op: de rapper en burgervader mogen elkaar. 

,,Ali had het er zelf al over dat hij Tilburg een keer wilde zien”, zegt burgemeester Theo Weterings. ,,We hebben contact gehouden en deze week belde hij op met de vraag of onze eenzame ouderen bloemen konden gebruiken. Dan zou hij de vrachtwagen regelen.”  

B en W

De rapper kreeg het voor elkaar dat deze vrijdag bij duizenden ouderen een bloemetje wordt bezorgd. Ali wil enerzijds eenzame ouderen helpen, anderzijds aandacht vragen voor de  sierteeltindustrie. Die branche raakt door de coronacrises haar bloemen niet kwijt.  

De bekende Nederlander regelde 150.000 boeketten voor zorgcentra in heel het land. Dat ‘ie in Tilburg opdook heeft een andere reden: de burgermeester en hij kunnen goed met elkaar opschieten. De twee leerden elkaar kennen tijdens de Big Improvement Day in januari. Toen greep Tilburg net naast een prijs.

‘Positiefste Nederlander’

Quote

Dit is de positief­ste Nederlan­der die ik ken

Ali B

Het is een opmerkelijk duo, zo in de binnentuin van Padua. ,,Dit is de positiefste Nederlander die ik ken”, zegt B over burgemeester W. Samen reiken ze het ene na het andere boeketje uit in een binnentuin die - ook door de verzamelde pers - eigenlijk te vol is met mensen. 

Dat de bloemen de eenzaamheid doorbreken, is wel duidelijk. Op één van de balkons wordt er uitgelaten gezongen, er wordt gelachen en veel geroepen. Aanmoedigingen voor Ali - de rapper heeft zijn charmeknop vol open - en woorden van dank. De zon straalt en de eenzame paasdagen lijken even heel ver weg.  

Update 17.26 uur: 

Waarom er zoveel mensen op het balkon staan, reactie vanuit het zorgpersoneel: ,,We hebben gesloten afdelingen. Dit ook omdat het bewoners met dementie zijn die we niet uit kunnen leggen dat er een anderhalve meter regeling is en er ruimte moet zijn. En wij werken in beschermende kleding. Plus hebben de bewoners al vier weken geen buitenlucht meer gehad geen familie en andere mensen gezien. Wij zijn heel alert en denken steeds na bij de keuzes die we maken voor onze bewoners. Het is al heel moeilijk uit te leggen waarom partners en kinderen nog niet kunnen komen. Dus even genieten van dit mooie moment.”

Burgemeester Theo Weterings klautert op een iel trapje om bloemen over de balkonrand heen aan te reiken. Even later duikt ook Ali B op: de rapper en burgervader mogen elkaar.
Volledig scherm
Burgemeester Theo Weterings klautert op een iel trapje om bloemen over de balkonrand heen aan te reiken. Even later duikt ook Ali B op: de rapper en burgervader mogen elkaar. © Jan van Eijndhoven

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.