Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars, het paar achter Alma in Oisterwijk
Volledig scherm
Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars, het paar achter Alma in Oisterwijk © Pieter D'Hoop

Alma heeft in Oisterwijk al een prijs te pakken: Beste Nieuwkomer onder de restaurants

OISTERWIJK - ,,Ambitieus maar toegankelijk.” Die formule van chef-kok Wouter van Laarhoven lijkt in Oisterwijk te werken. Zijn restaurant Alma is door ruim 500 collega-koks uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer in culinair Nederland.

,,Mooie opsteker voor heel ons team", reageert Van Laarhoven. Opstapje ook naar een Michelin-ster? Als chef-kok van De Molen in Kaatsheuvel tekende de in Tilburg geboren Oisterwijker daar al eens voor. 

,,Natuurlijk is dat onze grootste wens", bekent Van Laarhoven. ,,Maar het is niet zo dat wij kost wat kost voor een ster gaan.”

Uit 1631

Samen met zijn partner Malou Hagenaars opende Van Laarhoven in november Alma in het statige pand uit 1631, waarin ook mooR Wining & Dining en Restaurant De Swaen hun gasten ontvangen. 

Quote

Het is niet zo dat wij kost wat kost voor een ster gaan

Wouter van Laarhoven

Die laatste naam verwijst nog naar de gloriejaren waarin Cas Spijkers twéé sterren wist te vergaren in het pand, vandaag de dag eigendom van het Oisterwijkse Mobion Group (Patrick van Rijt).   

Table 21 in de wijnkelder

Het restaurant van Alma zit boven. Op de benedenverdieping hebben Van Laarhoven en Hagenaars hun bodega in een bistroachtige stijl. 

Wouter van Laarhoven anno 2010 in de keuken van restaurant De Molen in Kaatsheuvel.
Volledig scherm
Wouter van Laarhoven anno 2010 in de keuken van restaurant De Molen in Kaatsheuvel. © Patrick Guitjens

,,Deel drie komt eraan",  laat Van Laarhoven weten. ,,Dit najaar openen we in de wijnkelder Table 21: private dining voor maximaal twaalf personen.” 

Het team van Alma in Oisterwijk
Volledig scherm
Het team van Alma in Oisterwijk © Facebook Alma Oisterwijk

Alma betekent ‘ziel’ in het Spaans. ,,Dit is wat we in ons restaurant steken, onze ziel en zaligheid", verklaart Malou Hagenaars de naam. 

Quote

Dit is wat we in ons restaurant steken, onze ziel en zaligheid

Malou Hagenaars

Een viergangenmenu kost bij Alma 54 euro. Gasten treffen op de kaart klassiekers van Van Laarhoven aan, zoals gebakken grietfilet met gekonfijte boerenkool en beurre blanc van citrus. 

Hofstede De Blaak

Alma is het enige restaurant uit Midden-Brabant dat een Restaurant Award heeft gekregen. Hofstede de Blaak in Tilburg hoorde wel bij de genomineerden in de categorie Beste Vleesrestaurant. Twee jaar geleden pakte Hofstede de Blaak nog de award in de categorie ‘Beste prijs/kwaliteit'. 

Hofstede de Blaak
Volledig scherm
Hofstede de Blaak © Joris Buijs / Beeld Werkt

,,Superbelangrijk", is voor Van Laarhoven de onderscheiding als Beste Nieuwkomer. Maar naar de Olympus is het nog een lange weg, beseft hij ook. 

De Librije in Zwolle, van Jonnie en Thérèse Boer, is voor het zesde jaar op rij door de verzamelde chef-koks van Nederland als Beste Restaurant aangewezen.

De Librije in Zwolle is voor de zesde keer door ruim 500 chef-koks verkozen tot Beste Restaurant van Nederlander. Vlnr: chefkok Nelson Tanate, gastvrouw en sommelier Thérèse Boer, sommelier en gastheer Stefan de Wilde en eigenaar en chefkok Jonnie Boer.
Volledig scherm
De Librije in Zwolle is voor de zesde keer door ruim 500 chef-koks verkozen tot Beste Restaurant van Nederlander. Vlnr: chefkok Nelson Tanate, gastvrouw en sommelier Thérèse Boer, sommelier en gastheer Stefan de Wilde en eigenaar en chefkok Jonnie Boer. © -

Restaurant Awards

Beste Restaurant: De Librije (Zwolle)

Beste Groenterestaurant: Bolenius (Amsterdam)

Beste Aziatische Restaurant: Mei Wah (Eindhoven)

Beste Vleesrestaurant: The Roast Room (Amsterdam)

Beste Prijs/Kwaliteit: Zarzo (Eindhoven)

Beste Italiaanse Restaurant: Toscanini (Amsterdam)

Beste Visrestaurant: De Kromme Watergang (Hoofdplaat)

Beste Biologische Restaurant: De Kas (Amsterdam)

Beste Fromager: Fred (Rotterdam)

Beste Wijnrestaurant: Zarzo (Eindhoven)

Meest Romantische Restaurant: Inter Scaldes (Kruiningen)

Beste Nieuwkomer van Nederland: Alma (Oisterwijk)

Chefkok Wouter van Laarhoven en zijn partner Malou Hagenaars startten in het najaar van 2019 met Alma, restaurant plus bodega, aan De Lind in Oisterwijk.
Volledig scherm
Chefkok Wouter van Laarhoven en zijn partner Malou Hagenaars startten in het najaar van 2019 met Alma, restaurant plus bodega, aan De Lind in Oisterwijk. © Dolph Cantrijn
Het restaurantgedeelte op de eerste verdieping van Alma in Oisterwijk
Volledig scherm
Het restaurantgedeelte op de eerste verdieping van Alma in Oisterwijk © Pieter D'Hoop
De bodega van Alma op de benedenverdieping van Alma in Oisterwijk
Volledig scherm
De bodega van Alma op de benedenverdieping van Alma in Oisterwijk © Pieter D'Hoop
  1. Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normaliseren’
    PREMIUM

    Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normalise­ren’

    TILBURG - Vanuit zijn slaapkamer, geveld door corona, zag de voorzitter van de medische staf van het ETZ noodgedwongen hoe snel de wereld veranderde. Inmiddels is Edo Arnoldus terug aan het werk. Tijd om wat zaken op een rijtje te zetten. ,,We zitten nog middenin de coronacrisis. Toch dringt zich nu al de vraag op wanneer we de zorg weer wat kunnen gaan normaliseren.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.