Volledig scherm
PREMIUM
Stockfoto. © ANP XTRA

Alphen-Chaam neemt afvalinzameling op de schop: betalen per container restafval

ALPHEN - Inwoners van Alphen-Chaam gaan vanaf volgend jaar betalen per keer dat hun restafvalcontainer wordt geleegd. Ook wil de gemeente de ophaalfrequentie van restafval omlaag brengen naar eens per vier weken (nu nog twee weken), alleen is nog de vraag per wanneer dat ingaat.

Dat zijn twee hoofdpunten van een plan dat het college van B en W heeft opgesteld om de hoeveelheid restafval rigoureus te reduceren. De gemeente Alphen-Chaam moet de komende jaren van 227 kilo restafval per inwoner per jaar naar 100 kilo. Uitgangspunt hierbij is dat dit geen extra geld kost. Een forse uitdaging, erkent wethouder Frank van Raak (GBSV). ,,Uiteindelijk streven we in 2025 naar maximaal 30 kilogram restafval per inwoner.”

  1. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
    VIDEO

    Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

    HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.