Volledig scherm
PREMIUM
Tilburg Tilburgse revue presentatie in de Schouwburg. Nieuwe voorstelling wordt uitgelegd in de hal © Beeld Werkt

Als de schouwburg straks de revue passeert, mag de Revue de Schouwburg niet passeren

COLUMNO, maar dát is leuk! Was mijn eerste gedachte. Het nieuws popte afgelopen week zomaar ineens op, tussen de bubbels en de oliebollen door. Er komt een nieuwe Tilburgse Revue. Zegt de voorzitter. Onder voorbehoud natuurlijk. Maar als de financiën rond zijn, komt-ie er. De veertiende editie. Van een mooie traditie.

In het voorjaar van 1986 was de eerste: Kannen & Kruiken, ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van de schouwburg. Een paar keer heb ik de eer en het genoegen gehad om mee te mogen schrijven, onder meer aan de voorstelling Duizend Dromen, die in 2011 plaatsvond, speciaal om de vijftigste verjaardag van de schouwburg op te luisteren. En nu las ik, tot mijn vreugde, dat diezelfde schouwburg deze keer wel eens tot onderwerp gepromoveerd zou kunnen worden. Tot theatraal thema van de volgende Revue. In 2021. Om de zestigste verjaardag te vieren. Maar dát is leuk! Was mijn eerste gedachte.

  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.