Volledig scherm
. © Frans Bosscha

Ambulancedienst en ETZ-ziekenhuis gaan intensiever samenwerken. ‘Niet samen in lege vijver vissen’

TILBURG - De ambulancevoorziening en het ETZ-ziekenhuis in Tilburg gaan intensiever samenwerken. Dat is onder meer ingegeven door de schaarste aan personeel in de spoedzorg.

Anders dan veel mensen denken, zijn de ambulancedienst en het ziekenhuis aparte organisaties. Zo was het tot voor kort niet ongebruikelijk dat aan elkaars medewerkers werd getrokken. Met als resultaat verpleegkundigen die voor de keuze stonden: werken in het ziekenhuis òf werken op de ambulance.

Zo’n keuze is in de toekomst niet meer nodig. Verpleegkundigen krijgen de mogelijkheid om afwisselend in het ziekenhuis en op de ambulance te werken. Dit biedt meer variatie in het werk. De Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Brabant-Midden-West-Noord en het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) tekenden donderdag een intentieverklaring waarin de samenwerking staat vastgelegd.

Samen op pad

Het belangrijkste doel is ziekenhuisverpleegkundigen die werkzaam zijn op de spoedeisende hulp, intensive care en hartbewaking een aantrekkelijk toekomstperspectief te bieden. Ook moet de kruisbestuiving zorgen voor een betere uitwisseling van ervaringen en ideeën. Ook gaan de RAV en ETZ samen op pad voor promotieactiviteiten op scholen en worden banenmarkten georganiseerd om de spoedzorg bij jongeren onder de aandacht te brengen.

,,Door de schaarste is het niet zinvol om samen in een lege vijver te vissen”, stelt Bart Berden, bestuursvoorzitter van het ziekenhuis. “We kunnen daarom beter in onze regio de krachten bundelen en samen de verantwoordelijkheid nemen voor het behouden van uitmuntende spoedzorg in Midden-Brabant.”

Volledig scherm
Ger Jacobs (RAV, links) en Bart Berden (ETZ) tekenen de intentieverklaring. Op de achtergrond kijken (v.l.n.r.) Walter Heijne (hoofd SEH, ETZ), Yvonne Neyman (staffunctionaris, RAV) en Corina Eijgelsheim (manager P&O a.i., ETZ) toe. © ETZ Fotografie & Film/Ellen den Ouden

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.