Amy Kolmus met achter haar de Hall of Fame die helemaal wordt ontmanteld en weer opgebouwd, met concertzaal, skatecafé, repetitieruimtes én een gloednieuw skatepark.
Volledig scherm
PREMIUM
Amy Kolmus met achter haar de Hall of Fame die helemaal wordt ontmanteld en weer opgebouwd, met concertzaal, skatecafé, repetitieruimtes én een gloednieuw skatepark. © Jan van Eijndhoven

Amy Kolmus groeide samen met de Tilburgse Hall of Fame op: ‘Van haveloos kraakpand tot prachtig skatepark’

TILBURG - Het is bijna absurd hoe het is gelopen, zegt Amy Kolmus. Als 13-jarige rolde ze bij het gekraakte zwembad aan Ringbaan-West binnen, waar de Hall of Fame uit ontstond. Twintig jaar later zwaait ze af terwijl er een nieuw, permanent skatepark in de Spoorzone uit de grond wordt getrokken. ,,Een kers op de taart.” 

  1. Mensen met een mening: meld je aan als columnist!
    PREMIUM
    COLUMN

    Mensen met een mening: meld je aan als columnist!

    TILBURG - Af en toe heb je dat even nodig. Tenminste, ik wel. Iets van zelfreflectie. Een moment van bezinning. Om te voorkomen dat je altijd maar blijft doordenderen. De deadlines volgen elkaar soms in zo’n hoog tempo op, dat je amper de gelegenheid krijgt om op adem te komen. Maar gelegenheden, weet ik inmiddels, moet je niet krijgen. Gelegenheden moet je nemen. En deze tweehonderdste column (ze zitten genummerd in m’n laptop) is bij uitstek zo’n gelegenheid.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.