Volledig scherm
Kees Lankhaar (derde van links) in het nieuwe restaurant Jaxx Marina. © Aniek Verschuur

Andere eigenaar, andere invulling: Heaven's nu restaurant Jaxx Marina. ‘Ik had meteen een klik met de Piushaven’

Vrij 15 mrt: Wisseling van de wacht aan de Piushaven: exit Heaven's Kitchen, enter Jaxx Marina. Na een half jaar voorbereiding en verbouwen gaat het nieuwe restaurant zaterdagmorgen voor het eerst open. ,,We mikken op het hogere middensegment”, vertelt eigenaar Kees Lankhaar. De menukaart is in ieder geval indrukwekkend. 

Volledig scherm
Jaxx Marina aan de Piushaven. © Aniek Verschuur

,,Ik had meteen een klik met de haven”, vertelt Kees Lankhaar aan de bar van het nieuwe restaurant Jaxx Marina. ,,En het voelde meteen goed toen ik hier binnen liep.” ‘Hier’ was toen Heaven's Kitchen, de zaak die nu van innerlijk is veranderd. Minder felle kleuren, hip, nog steeds industrieel ogend. 

Blikvanger is een grote vlees- en wijnkast midden in de zaak. Veel ronde banken. ,,Bouwkundig hebben we niet aan het pand hoeven sleutelen. Het had al veel charme.”

Klappen van de zweep

Quote

Een restaurant met een beetje dat Zuid-Fran­se gevoel, lekker aan het water

Kees Lankhaar

Lankhaar nam samen met zijn vrouw Marloes Gladis het pand onder handen, daarbij gesteund door twee compagnons. Ze kennen het klappen van de zweep: sinds 2002 runt hij met zijn vrouw Bistro Tante Pietje aan de bekende Korte Putstraat in Den Bosch. Daarnaast zijn ze eigenaar van brasserie Pastis in Rosmalen. Tantje Pietje is een begrip in het Bossche. ,,Alle dagen vol. Eén van de drukste zaken van Den Bosch.”

Qua kaart lijken Pietje en Jaxx op elkaar: heel veel keuze. Van fruits de mer, buikspek, surf & turf in de avond tot ei met chorizo, biefstuk met brood en jus of gepofte paprika tijdens de lunch. ,,Iedere zaak van ons heeft een eigen gezicht, anders hadden we dit net zo goed Tantje Pietje Twee kunnen noemen. Tante Pietje is qua sfeer een bruin café. Dit is toch echt heel anders. Een restaurant met een beetje dat Zuid-Franse gevoel, lekker aan het water.”

Keuze voor Tilburg

Als bekend horeca-ondernemer kreeg hij het afgelopen half jaar zes zaken aangeboden, maar de keuze viel op  Heaven's. Lankhaar ziet een kans in Tilburg liggen. ,,Als je naar Den Bosch en Eindhoven kijkt, zie je best veel restaurants in het hogere middensegment. Restaurants als RAK en Kok Verhoeven. In die twee steden heb je er een stuk of 25 in dat segment, hier zijn dat er een handvol. Dus denk ik dat we een mooie aanvulling zijn.”

Volledig scherm
Jaxx Marina aan de Piushaven, zaterdag voor het eerst open. © Bas Vermeer

Belangrijk was voor hem ook het terras. Binnen kan er zo'n 100 man zitten, buiten 120. ,,Twintig jaar geleden zei iemand al tegen mij dat we steeds meer richting het Spaanse klimaat gaan.” Hij glimlacht: ,,Destijds verklaarde ik die man voor gek. Maar je ziet het gebeuren. Mensen zitten tegenwoordig bijna acht of negen maanden per jaar buiten.” 

De zaak gaat alle dagen van de week open, vanaf 11 uur. Zaterdag (morgen dus) voor het eerst. Op vrijdag en zaterdag komt er 's avonds ook een dj draaien. ,,Dan kunnen mensen hier lekker natafelen, blijven hangen voor een cocktail.” 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.