Twee, misschien drie keer hooghouden in de kelder van de oude rechtbank, maar dan houdt het ook wel op. Jakob Borgesius: ,,Ik denk dat Willem II niet meer komt aankloppen voor een contract.”
Volledig scherm
PREMIUM
Twee, misschien drie keer hooghouden in de kelder van de oude rechtbank, maar dan houdt het ook wel op. Jakob Borgesius: ,,Ik denk dat Willem II niet meer komt aankloppen voor een contract.” © Jan van Eijndhoven

Antikraak wonen in voormalig kantongerecht: voetballen in de kelder en slapen in zittingszaal

TILBURG - Zeeën van ruimte, voetballen in de kelder en op het dak naar de voorbijrazende wagentjes van de kermis kijken. Tilburger Jakob Borgesius woont op een uitzonderlijke locatie: al een jaar antikraak in het voormalige kantongerecht aan het Stadhuisplein. 

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.