Tilburger Kenneth Cuvalay verzet zich tegen het opgraven van tot slaaf gemaakte bewoners van Sint Eustatius, het eiland waar hijzelf geboren en getogen is.
Volledig scherm
PREMIUM
Tilburger Kenneth Cuvalay verzet zich tegen het opgraven van tot slaaf gemaakte bewoners van Sint Eustatius, het eiland waar hijzelf geboren en getogen is. © Pix4Profs / Joris Buijs

‘Archeologen onteren mijn voorouders’, vindt Tilburger van opgravingen op Sint Eustatius

TILBURG - Het blootleggen van een eeuwenoude slavenbegraafplaats op Sint Eustatius wekt in Tilburg de boosheid van Kenneth Cuvalay. ‘Onze voorouders worden opnieuw onteerd.’

 1. Dialoog over ‘controversieel’ standbeeld Peerke Donders: ‘We zijn niet op zoek naar een oplossing’
  PREMIUM

  Dialoog over ‘controver­si­eel’ standbeeld Peerke Donders: ‘We zijn niet op zoek naar een oplossing’

  TILBURG - Wat vinden de Tilburgers nu echt van het standbeeld van Peerke Donders in het Wilhelminapark? Die vraag staat de komende maanden centraal tijdens een serie van vijf online bijeenkomsten. Het organiserende TijdLab (Stadsmuseum Tilburg en Bibliotheek LocHal) hoopt daar zoveel mogelijke verschillende meningen op te halen over het in opspraak geraakte standbeeld.
 2. Mooie graffiti maakt passanten blij, huurders blij, verhuurder blij, iedereen blij. Iedereen, behalve de architect
  PREMIUM

  Mooie graffiti maakt passanten blij, huurders blij, verhuurder blij, iedereen blij. Iedereen, behalve de architect

  Dat is nou leuk. Dacht ik vorige week. We waren in een Frans dorp, zaten naast een vakantiehuis dat Villa Van Gogh heette, en op de muur van dat pand waren vrolijke zonnebloemen geschilderd. Wij blij, passanten blij, huurders blij, verhuurder blij, iedereen blij. Behalve misschien degene die het huis ooit ontworpen had, maar ja, zo was de algemene mening: die hoeft daar niet te wonen. Die loopt daar zelfs nooit meer langs.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.