Impressie van de nieuwe Wetering in Loon op Zand.
Volledig scherm
Impressie van de nieuwe Wetering in Loon op Zand. © De Twee Snoeken

Architect aan de slag met nieuwe ‘huiskamer’ voor Loon op Zand in De Wetering

LOON OP ZAND - Architectenbureau De Twee Snoeken gaat de nieuwe Wetering in Loon op Zand ontwerpen. Van de vier overgebleven kandidaten werden zij als beste beoordeeld. Zowel bij de Wetering Plan Groep als bij de gemeente viel de keuze op het Bossche kantoor. 

Niet alleen de gepresenteerde visie overtuigde de WPG en betrokken ambtenaren, ook financieel kwam de aanbieding als gunstigste uit de bus. 

Goede aansluiting met Kasteelweide

De invulling van De Twee Snoeken past bij het dorpse karakter, geeft straks een gebouw met veel licht en openheid en sluit heel goed aan bij de omgeving met de Kasteelweide.  

Het middenstuk van het huidige sociaal-cultureel centrum wordt verbouwd tot de nieuwe huiskamer van het dorp. Ook de sporthal maakt deel uit van de opdracht. 

Oudbouw wordt verkocht

De zogenoemde ‘oudbouw’, het voormalige klooster, valt erbuiten. De gemeente wil die verkopen en apart laten herontwikkelen. 

Over een half jaar

Volgens projectleider Maarten School kan de architect het plan nu uitwerken, eerst in een voorlopig ontwerp en daarna de definitieve versie. De toekomstige gebruikers zullen daarbij betrokken blijven. Over een half jaar moet dan duidelijk zijn hoe de nieuwbouw eruit komt te zien.  

Planning is dat begin 2021 de eerste schop de grond in gaat.   

Sociaal-cultureel centrum De Wetering wordt verbouwd.
Volledig scherm
Sociaal-cultureel centrum De Wetering wordt verbouwd. © Gemeente Loon op Zand

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.