Volledig scherm
Bezoekers van Dancetour tijdens een eerdere editie van het dancefestival. © Beeld Werkt

Arriva past busroutes aan tijdens Decibel Outdoor en Dancetour

videoHILVARENBEEK/TILBURG -  Vanwege de verwachte drukte rond de dancefestivals Decibel Outdoor in Hilvarenbeek en Dancetour in Tilburg, worden tijdens het weekend de busroutes aangepast. Om het verkeer in goede banen te kunnen leiden vervallen er haltes en rijden de bussen andere routes.

Vrijdag tot en met zondag vindt Decibel Outdoor plaats op het festivalterrein in de Beekse Bergen. Gedurende het festival stoppen de reguliere OV-bussen (lijnen 142 en 143) niet bij de haltes rond het festivalterrein (Speelland, Safaripark en Kommerstraat). Bezoekers kunnen gebruik maken van de pendelbussen, die vertrekken van de Burgemeester Brokxlaan in Tilburg.

Op zondag 18 augustus vindt Dancetour Tilburg plaats in het Leijpark in Tilburg. Arriva zet ook hiervoor speciale pendelbussen in om bezoekers naar het festival te brengen. Deze bussen vertrekken vanaf Station Tilburg en rijden naar de halte Professor van Buchemlaan en weer terug. De vertreklocatie van de pendelbussen is met borden aangegeven. De pendelbussen rijden tussen 12.30 en 16.00 uur en tussen 19.00 en 23.30 uur. Tussen 16.00 tot 19.00 uur kunnen bezoekers gebruikmaken van de reguliere lijn 143. 

Het Brabants Dagblad ging de sfeer proeven voor aanvang van Decibel Outdoor

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.