De Koolhovenlaan.
Volledig scherm
De Koolhovenlaan. © Google Streetview

Asfalt en middenstrook Koolhovenlaan Tilburg aan vervanging toe, weg twee weken dicht

TILBURG - Inwoners van de Reeshof in Tilburg kunnen de komende twee weken geen gebruik maken van de Koolhovenlaan. De gemeente laat er werkzaamheden uitvoeren aan de asfaltlaag en de middenstrook.

De kwaliteit van het wegdek op delen van de Koolhovenlaan en het naastgelegen fietspad is zo slecht dat de maatregel broodnodig is, aldus de gemeente. De rode stenen waaruit de middenstrook nu is samengesteld, zijn bovendien aan het schuiven. Daarom worden ze verwijderd en vervangen door een betonnen strook.

Het gaat om het stuk van de Koolhovenlaan tussen de openbare basisschool en de rotonde aan de Reeshofweg. De werkzaamheden beginnen woensdag 15 mei en duren naar verwachting tot woensdag 29 mei.

Dit alles staat los van de vervanging van de brug in de Koolhovenlaan. In mei vorig jaar werd bekend dat de draagkracht van die brug, toen pas anderhalf jaar oud, te laag is. De brug moet vervangen worden en is in de tussentijd verboden voor vrachtverkeer. Wanneer die nieuwe brug er komt, is nog steeds niet duidelijk.

De oude (links) en nieuwe (rechts) berm van de Koolhovenlaan.
Volledig scherm
De oude (links) en nieuwe (rechts) berm van de Koolhovenlaan. © gemeente Tilburg

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.