Volledig scherm
Jongeren moeten bootje van Efteling met rotzooi erin zelf opruimen © Twitter

Asociale bezoekers bespugen en besmeuren bootje van Efteling, beveiliging laat ze alles zelf schoonmaken

KAATSHEUVEL - Een paar jongeren op schoolreisje in de Efteling hebben een bootje van de attractie Gondoletta ondergespuugd en wilden het achterlaten met veel rotzooi erin. Maar dat lukte niet, omdat medewerkers van de Efteling het zagen gebeuren en hen stonden op te wachten. 

Een woordvoerder van het pretpark laat weten dat op camerabeelden te zien was hoe de jongeren in het bootje wild heen en weer schommelden, met benen in het water gingen en rotzooi maakten. ,,Dit willen we absoluut niet hebben, dus we grepen meteen in.”

‘Chapeau’

Efteling-fan Leon van Turnhout zag het ook gebeuren: ‘Chapeau voor de beveiliging van de Efteling, die de jongeren stond op te wachten.’ 

Hun leerkracht werd ook ingeschakeld, die liet weten dat hij hun gedrag niet goedkeurde. Hij wilde ze meenemen om het pretpark te verlaten, maar voordat hij dat deed moesten ze eerst het bootje helemaal schoonmaken. Beveiligers van de Efteling zagen daarop toe. 

Vlak na het opruimen nam hun leraar ze mee en verlieten ze het pretpark. 

Van Turnhout hoorde wat de beveiligers zeiden tegen de volgende gasten van het bootje: ,,U mag instappen in een net schoongemaakt bootje. Veel plezier!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.