Volledig scherm
Drukte bij 'Die Fantastische Reise' nu die weer open is. © Jan van Eindhoven/Beeld Werkt

Exploitant: 'Jongetje (3) stapte zelf uit wagentje Die Fantastische Reise'

TILBURG – Het 3-jarig jongetje dat zaterdag zwaargewond raakte op de Tilburgse kermis, is zelf uitgestapt uit een van de wagentjes van Die Fantastische Reise. Dat melden meerdere bronnen onafhankelijk van elkaar tegen het Brabants Dagblad. 

De attractie is vandaag weer open en trok vooraf veel bekijks. Toen die eenmaal open ging, was van angst niks te merken.

'200 procent zeker'

Het 3-jarige jongetje dat uit het wagentje viel en daardoor bekneld kwam te zitten, wilde zelf uitstappen. 

Dat zegt zowel een van de medewerkers van Delicious Food, die getuige was van het incident, als de exploitant: ,,Aan de carrousel heeft het niet gelegen. Dat weet ik 200% zeker." 

Mensen gaan er 'gewoon' weer in

Al vrij snel na de opening gaat de eerste moeder met haar kind in de attractie. ,,Ik vond het enger dan zij, maar wilde wel per se mee. Ik ben blij dat ze nu gordels hebben. Dat stelt me al wel meer gerust."

Iedereen die erin gaat is er redelijk nuchter onder. ,,Het is gekeurd, dus het is goed. Als mijn twee kinderen erin willen, mag dat. Of ik mee ga? Ook dat mag ze zelf zeggen."

Extra veiligheidsmaatregelen

Na het ongeluk van afgelopen zaterdag was het even spannend of de attractie op deze Tilburgse kermis weer zou gaan draaien. De exploitant wilde maandag al open, maar vanwege twee keuringen van de NVWA duurde dat iets langer

De attractie heeft verschillende veiligheidsmaatregelen genomen. Zo hangen er bordjes waar de spelregels op staan, zijn er drie wagentjes met gordels (voor de kleintjes), en zitten er minimumeisen aan de lengte als een kind alleen de carrousel in wil. 

Ook is het wagentje waarin het jongetje bekneld raakte eruit gehaald. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Helma (65) en Robertus (70) doorstaan medische hel en belanden bij elkaar op de kamer in ziekenhuis Tilburg
    PREMIUM

    Helma (65) en Robertus (70) doorstaan medische hel en belanden bij elkaar op de kamer in ziekenhuis Tilburg

    TILBURG/EINDHOVEN - Ze liggen inmiddels weer veilig samen op één kamer, maar de afgelopen dagen waren voor Helma (65) en Robertus (70) Janssens uit Tilburg een regelrechte hel. Precies toen Robertus zijn vrouw een afscheidskus gaf omdat hij een zware bypass-operatie inging, stortte zij ineen door een hartstilstand. Hun 30-jarige zoon viel niet veel later ook flauw. Om van alle ellende bij te komen, legde het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis het echtpaar bij elkaar op de kamer.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.