Volledig scherm
Snelheidsduivel die 210 kilometer per uur reed op de N261 bij Tilburg. © Team Verkeer Zeeland-West-Brabant.

Automobilist racet met 210 km/u over de N261 en seint naar agenten dat ze aan de kant moeten

TILBURG - Dat de politie lichtsignalen gebruikt om automobilisten te waarschuwen dat ze er langs wil of moet, is redelijk normaal. Maar dat een 'gewone’ automobilist dit juist bij agenten doet, dat zal de politie nog niet vaak meegemaakt hebben. In de nacht van zaterdag op zondag was dat wel het geval.

Agenten van Team Verkeer Zeeland-West-Brabant reden op de Midden-Brabantweg, de N261, bij Tilburg toen een automobilist druk met zijn verlichting knipperde achter hun auto. Oftewel, de agenten moesten aan de kant, want deze bestuurder had haast. 

De politiewagen, een onherkenbaar voertuig, ging netjes aan de kant, al was het alleen maar om daarna een snelheidsmeting voor de bestuurder te kunnen starten. 

De resultaten van deze meting waren niet mals. De ‘jonge bestuurder’ haalde een gemiddelde snelheid van 210 kilometer per uur tijdens de snelheidscontrole. Op een traject waar 100 is toegestaan. Hij werd door de agenten aan de kant gezet. Het bleek te gaan om een zogenaamd beginnende bestuurder. Deze automobilist mocht in ieder geval meteen zijn rijbewijs inleveren.

De politie zet video-surveillanceauto’s specifiek in om agressief en gevaarlijk rijgedrag aan te pakken. Het rijgedrag van de overtreder is op videobeelden vastgelegd en kan bij een rechtszitting gebruikt worden om meer duidelijkheid te geven over de verkeerssituatie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.