Volledig scherm
Bert Schellekens © Erik van der Burgt / Verbeeld

B en W Goirle verdelen taken afgetreden wethouder Bert Schellekens

GOIRLE - B en W van Goirle hebben de taken van Bert Schellekens, die zijn functie van wethouder heeft neergelegd, tijdelijk verdeeld over de andere collegeleden. Ze nemen de taken over tot dat er een nieuwe wethouder is aangetreden. 

Wethouder Johan Swaans buigt zich over ruimtelijke ordening binnen de bebouwde kom, inclusief Bakertand, Zuidrand en Heisteeg. Ook richt hij zich op duurzaamheid, milieu, grondstoffenbeleid, water en riool.  

Wethouder Piet Poos neemt ruimtelijke ordening buiten de bebouwde kom (inclusief Leijvennen en Looienhoek) voor zijn rekening. Dat geldt ook voor volkshuisvesting,  grondzaken/grondbedrijf en bestuurlijk trekker gebiedsopgave A58 (inclusief geluidsoverlast A58)

Wethouder Marijo Immink is voorlopig de projectwethouder Omgevingswet en proeftuin. Ook buigt ze zich over vergunningen, energie, grondstoffen en biodiversiteit inclusief REKS

Burgemeester Mark van Stappershoef let op de externe veiligheid. Het college van B en W had gezien het intense onderlinge overleg het aftreden van Bert Schellekens zien aankomen, maar betreurt zijn stap ten zeerste. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.