Volledig scherm
Bakkertje Bol. © Bas Vermeer

Bakkertje Bol verlaat eind dit jaar hoekpand Heuvel

Woe 7 nov: Een afscheid maar niet voor altijd. Bakketje Bol verlaat na 5 jaar het prominente hoekpand van de Heuvel. Het huurcontract loopt af, de locatie voldoet niet aan alle Bakkertje Bol-eisen. ,,Maar we willen zéker weer terugkeren in Tilburg”, zegt Pascalle Spijkers. 

Bakkertje Bol - een ambachtelijke banketzaak - verlaat het pand eind december, de precieze datum is nog niet bekend. ,,De zaak liep goed, daar ligt het niet aan”, zegt Spijkers. ,,Maar na vijf jaar huren hebben we alle voors en tegens op een rij gezet. Het pand past toch niet helemaal bij onze formule.”

De franchise legt zich vooral toe op mensen die iets komen kopen om mee te nemen, broodjes of banket. ,,Het pand aan de Heuvel lijkt teveel op een horecazaak, terwijl het eigenlijk to go is. En zo zijn er verschillende redenen om nu afscheid te nemen.”

Terugkeren

Quote

We willen weer terugkeren, maar hebben nog geen pand op het oog

Pascalle Spijkers

Bakker Bol is een Eindhovense franchiseformule die sinds 2006 bestaat. Volgens Spijkers zijn er de komende jaren plannen om nog twintig Bakkertje Bol-vestigingen te openen. ,,Uiteraard hoort Tilburg daar ook bij. We willen weer terugkeren, maar hebben nog geen pand op het oog.”

Door Bakkertje Bol was het hoekpand 5 jaar ingevuld. Tot 1 september 2008 zat er de Coffee Company. Die gooide al na een jaar de handdoek in de ring vanwege de tegenvallende omzet. Daarna was het tot eind 2012 gameswinkel E-Plaza. Tussentijds zaten er nog een outlet-kledingwinkel en budgetwinkel. Of er voor het pand al gegadigden zijn, is nog niet bekend.

Hamburgerzaakje dan maar? 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.