Volledig scherm
Vanwege de waterschade werden vrachtwagens volgeladen met sportapparatuur. Ook de vloeren, ondervloeren, spiegels en wanden moesten gestript worden. © Beeld Werkt

Basic-Fit centrum Tilburg kan vier maanden na lek weer open: ‘Alles moest worden gestript’

TILBURG - Het water stond tot kniehoogte in het pand, alles moest worden gestript, maar na meer dan vier maanden sluiting kan de Basic-Fit in het Tilburgse centrum weer open. ,,Wekenlang moest het allemaal drogen”, zegt Remco Meijer, clustermanager van Basic-Fit. 

Medio januari sprong er een waterleiding van Brabant Water, daardoor liep de Basic-Fit in het stadshart vol met water. Tot op 30 centimeter hoogte stond het. 

Klanten die aan het sporten waren moesten het pand verlaten en konden vervolgens vier maanden niet terugkeren. 

Vervelend

,,We moesten alles uit het pand halen”, blikt Remco Meijer terug, de clustermanager van Basic-Fit. ,,Van de fitnesstoestellen, de vloeren en ondervloeren tot de wanden en spiegels. Alles wat nat kon worden, ging er uit. Daarna moest het wekenlang drogen.”

Uiteraard waren ze verzekerd, klinkt het. Eventueel gaan ze nog ‘in conclaaf’ over de schade met Brabant Water. Het was vooral voor de leden vervelend, aldus Meijer. ,,Omdat het zo lang duurde.” De leden konden ondertussen wel bij de twee andere filialen van het bedrijf in Tilburg terecht. 

Maandag om 7 uur is de Basic-Fit weer geopend. 

  1. Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    WAALWIJK - De marktpositie van de grootste autodealers in Nederland, waarvan Van Mossel Automotive Groep in Waalwijk inmiddels de grooste is, werd in 2018 opnieuw sterker. Dat stelt het Leidse onderzoeksbureau Aumacon in het jaarlijkse onderzoek naar de honderd grootste dealerholdings van Nederland. De tien allergrootste holdings namen vorig jaar bijna 33 procent van de totale autoverkoop voor hun rekening. Voor de circa 300 kleinere autodealers in het hele land resteren de kruimels.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.