Pix4Profs-Ron Magielse
basisschool de start in de middelstraat heeft onlangs zijn 23e leerling binnengehaald en mocht haar deuren openen. alle leerlingen uit de onderbouw dansen gezamelijk na de eerste schoolweek het weekend in.
Volledig scherm
PREMIUM
Pix4Profs-Ron Magielse basisschool de start in de middelstraat heeft onlangs zijn 23e leerling binnengehaald en mocht haar deuren openen. alle leerlingen uit de onderbouw dansen gezamelijk na de eerste schoolweek het weekend in. © Pix4Profs-Ron Magielse

Basisschool De Start is gered: ‘Vanaf nu gaan we alleen maar groeien’

DE MOER - De sluiting van basisschool De Start in De Moer is met de komst van nieuwe leerlingen voorlopig afgewend. Sterker nog: ,,We gaan alleen maar groeien”, stelt de directrice.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.