Volledig scherm
Kamerata Zuid © Joost Goutziers

Bedacht in Tilburg: Memphis Maniacs en Kamerata Zuid theaters in met mix van pop en klassiek

VIDEOTILBURG -  De band Memphis Maniacs en het kamerorkest Kamerata Zuid wisten de Concertzaal in Tilburg in 2019 tweemaal uit te verkopen. In hun ‘Clashup’ mixten de popmuzikanten en klassieke musici  bekende hit:  pop, rock, dance, disco met de klassieke klanken van Vivaldi en Mozart. 

Die samenwerking smaakt naar meer. Kamerata Zuid dat is gevestigd in Tilburg, en Memphis Maniacs maken dit voorjaar een tour langs Nederlandse zalen en doen onder meer het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en TivoliVredenburg in Utrecht aan. Op 18 april is ‘Clashup!’ opnieuw te zien bij Theaters Tilburg. 

Volledig scherm
Kamerata Zuid en Memphis Maniacs © Collectie Kamerata Zuid

Uit Diessen

Memphis Maniacs is populair door de  Mash-Up: hits uit diverse genres die door en over elkaar heen worden gespeeld. Kamerorkest Kamerata Zuid heeft als missie om klassieke muziek toegankelijk te maken. Frank Adams, dirigent van Kamerata Zuid, komt oorspronkelijk uit Diessen, net als Peter van Gestel, de gitarist bij Memphis Maniacs. De twee kennen elkaar van de basisschool en zijn elkaar nooit helemaal uit het oog verloren. In dit programma staan ze beiden op het podium. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.