Volledig scherm
PREMIUM
Op korte afstand van de bowling Net Iets Anders staat de bedrijfswoning van recreatiepark Albion. © Google Streetview

Bedrijfswoning bij recreatiepark in Oisterwijk mag geen burgerwoning worden

OISTERWIJK - Het echtpaar Hobbelen voert al lang niet meer het beheer over Recreatiepark Albion in het buitengebied van Oisterwijk. Maar het woont nog wel in de bedrijfswoning bij de elf al verkochte recreatievilla’s, waarover inmiddels een Vereniging van Eigenaren waakt.

Het probleem voor meneer en mevrouw Hobbelen, die op leeftijd zijn en graag willen verhuizen, gaat de gemeente Oisterwijk niet oplossen. Tenminste, als het aan burgemeester en wethouders ligt. Het college adviseert de gemeenteraad om donderdag een ‘verklaring van geen bedenkingen’ te weigeren. Die zou nodig zijn om een woonbestemming voor het pand te krijgen en het als burgerwoning te kunnen verkopen.

  1. Rijkste Brabanders wonen in Alphen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    Rijkste Brabanders wonen in Alp­hen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    ALPHEN-CHAAM - Het doorsnee vermogen van Brabantse huishoudens is in 2018 gestegen, blijkt uit onderzoek van CBS. De toename komt vooral doordat woningen in waarde bleven stijgen. De Brabanders met het meeste vermogen wonen in Alphen-Chaam, terwijl in Tilburg juist de Brabanders met het minste vermogen wonen. De provincie is daarnaast goed vertegenwoordigd in de top tien van meest vermogende gemeenten in Nederland.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.