Theodorus van Berkel werd in Nederland veroordeeld voor de moord op Annie Remken (1941) en Hansje Hermans (1960). Het bewijs dat hij in 1941 ook Marietje Pagie vermoordde, kreeg justitie niet rond.
Volledig scherm
PREMIUM
Theodorus van Berkel werd in Nederland veroordeeld voor de moord op Annie Remken (1941) en Hansje Hermans (1960). Het bewijs dat hij in 1941 ook Marietje Pagie vermoordde, kreeg justitie niet rond. © Uit 'Plaats delict: Nederland'

‘Beestmensch’ Theodorus van Berkel moordde uit lust: Marietje uit Tilburg, Annie uit Rotterdam en Hans uit Limburg

OISTERWIJK - De moordenaar Theodorus van Berkel, die Tilburg in de oorlogsjaren deed huiveren, komt veertig jaar na zijn dood weer onder een loep te liggen. Historicus Ad van den Oord doet onderzoek naar de man die voor de moord op Marietje Pagie nooit veroordeeld is.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.