IPTCBron  persbureau van eijndhoven;Persbureau van Eijndhoven  STOCK Goirle plaatsnaambordje gemeente goirle stad woonplaats dorp kern bebouwde kom in vriendschap verbonden krasnogorsk;Sale;goirle;Nederland
Volledig scherm
IPTCBron persbureau van eijndhoven;Persbureau van Eijndhoven STOCK Goirle plaatsnaambordje gemeente goirle stad woonplaats dorp kern bebouwde kom in vriendschap verbonden krasnogorsk;Sale;goirle;Nederland © persbureau van eijndhoven

Begeleid wonen voor Goirlese licht verstandelijk beperkten in handen van gemeente Tilburg

GOIRLE/TILBURG -  De gemeente Goirle betaalt buur Tilburg een bedrag van 60.000 euro voor het beschermd wonen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Het geld is voor de periode 2020 en 2021.

Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor beschermd wonen voor mensen met psychiatrische en psychosociale problematiek. De gemeente Tilburg voert deze taak uit voor de regio Hart van Brabant. 

In de loop van 2015 werd duidelijk dat een groep kwetsbare mensen in de landelijke wetgeving over het hoofd is gezien: de personen met een licht verstandelijke beperking.

Het Rijk heeft voor deze doelgroep middelen vrij gemaakt en deze beschikbaar gesteld aan de individuele gemeenten. Hiermee kwam de verantwoordelijkheid voor deze groep bij alle gemeenten te liggen terwijl de verantwoordelijkheid voor psychiatrische en psychosociale problematiek bij centrumgemeente Tilburg ligt. 

Met het besluit gaat Tilburg nu ook het beleid voor begeleid wonen voor mensen met een lichte verstandelijke beperking uitvoeren. 

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd
    PREMIUM

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.