Volledig scherm
Een bejaarde man op een scootmobiel is zaterdagmiddag aangereden op de rotonde vlakbij de Albert Heijn XL in Tilburg. © Politie Tilburg-Centrum

Bejaarde man op scootmobiel aangereden in Tilburg: slachtoffer met hoofdwond naar ziekenhuis

TILBURG - Een bejaarde man op een scootmobiel is zaterdagmiddag aangereden op de rotonde vlakbij de Albert Heijn XL in Tilburg. Hij liep een flinke hoofdwond op, maar was goed aanspreekbaar.

Dat meldt de politie. Een automobiliste zag de man over het hoofd en verleende daardoor geen voorrang. Het slachtoffer kon nog uitwijken, maar verloor hierbij de controle over zijn scootmobiel. ,,Hij viel omver en kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht”, aldus de politie.

Ziekenhuis

Omstanders en de bestuurster schoten hem meteen te hulp. Zodra de ambulance ter plekke kwam, nam die de man mee naar het ziekenhuis. ,,De automobiliste was erg geschrokken en zal spoedig contact opnemen met het slachtoffer.” 

Zoals de richtlijn van het Openbaar Ministerie voorschrijft, is zij verhoord. De bestuurster heeft een proces-verbaal gekregen vanwege het geen voorrang verlenen. ,,Veel dank aan de omstanders die zich hebben ontfermd over het hondje en de scootmobiel van de man”, sluit de politie af.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.