Ben van Erp (links) samen met ex-wielrenner Theo de Rooij.
Volledig scherm
PREMIUM
Ben van Erp (links) samen met ex-wielrenner Theo de Rooij. © Cor Vos

Bekende Tilburgse wielersportzaak Ervo stopt na overlijden eigenaar: ‘Het was zijn levenswerk’

Vrij 15 mei: ,,Het was mooier geweest als pap zelf de zaak had kunnen sluiten." Maar ja, Ben van Erp kón geen afscheid nemen van zijn zaak Ervo Wielersport aan de Schouwburgring. Daarvoor was de winkel hem te dierbaar.

Ervo Wielersport aan de Schouwburgring.
Volledig scherm
Ervo Wielersport aan de Schouwburgring. © Bas Vermeer

Eigenaar Ben van Erp overleed in maart dit jaar op 77-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Binnenkort sluit de bekende wielerwinkel de deuren. ,,De zaak was zijn levenswerk", vertelt dochter Karin van Erp.

Ze trekt met pijn in het hart de stekker uit de wielersportzaak, uiterlijk 1 juli gaat de winkel dicht. Na de opheffingsverkoop. ,,Er was altijd een grote, trouwe klantenkring en die hebben het er best moeilijk mee. Dat snap ik heel goed, sommige mensen komen er al meer dan dertig of veertig jaar.”

De winkel begon in 1977 klein aan de Gasthuisring. Tilburger Ben van Erp maakte in de wielerwereld naam als de man die vooral de Gazelleploeg tot een modelformatie smeedde. De winkel in het stadshart werd een zoete inval voor al wie herinneringen wilde ophalen aan de goede oude tijd. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.