Volledig scherm
Tilburg, 16 november 2018. Dakloze Rigo langs de A58 Dolph Cantrijn © Dolph Cantrijn

Bemoeizorg blijft het proberen, ook bij Rigo in zijn hutje langs de A58

TILBURG - Ook zorgmijders als Rigo, de dakloze die in een Tilburgs bosje langs de A58 bivakkeert, blijven in beeld van Bemoeizorg. 

,,Je zult altijd mensen houden die niet binnen willen leven”, beseft woordvoerster Anouk de Vaan. ,,Toch kunnen we ook voor die mensen nog wat betekenen, bijvoorbeeld door ze te helpen bij het weer aanvragen van een ID-bewijs of bij het herstellen van hun sociale netwerk.”

Bemoeizorg is een samenwerkingsverband van GGz Breburg, Amarant, Novadic-Kentron, SMO Traverse en GGD Hart voor Brabant. Het team richt zich op het terugwinnen van vertrouwen bij mensen die geen hulp van instanties willen aanvaarden. ,,Ik vries nog liever dood dan dat ik me in een keurslijf laat persen", zegt Rigo donderdag in het Brabants Dagblad.

Team Bemoeizorg Tilburg krijgt op jaarbasis zo’n 400 meldingen van mensen die door het mijden van zorg in erbarmelijke omstandigheden zijn komen te verkeren. Het gaat dan niet alleen om Tilburg, maar ook om de acht omliggende gemeenten.

  1. Tilburgse Jaqueline ziet woning uitbranden terwijl zoon boven slaapt: ‘Ik verloor ooit mijn vader bij een brand, dit niet nog een keer’

    Tilburgse Jaqueline ziet woning uitbranden terwijl zoon boven slaapt: ‘Ik verloor ooit mijn vader bij een brand, dit niet nog een keer’

    TILBURG - Jaqueline van Heugten (42) zag zaterdag haar woning uitbranden aan de Antoon Coolenlaan in Tilburg terwijl haar zoon nog op zolder lag te slapen. De zestienjarige jongen werd uiteindelijk door de brandweer van het dak gered, maar zijn moeder zag bijna gebeuren wat ze zelf ooit meemaakte: ,,Ik verloor mijn vader bij een brand toen ik net zo jong was als mijn zoon. Dat trauma zorgde ervoor dat ik in alle paniek niet stopte met schreeuwen tot hij het zou horen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.