Volledig scherm
PREMIUM
Tilburg Meme neemt alles en iedereen op de hak. ,,Het Draaiend Huis bijvoorbeeld, terwijl ik er eigenlijk van hou. Op de een of andere manier gebeurt er hier allemaal shit, die je gewoon niet kunt bedenken.” © Tilburg Meme

‘Berrie’ is de man achter Tilburg Meme: ‘Tilburg is net als tequila: beter met een korreltje zout’

Za 11 jan: Tilburg, stad van de gure attenberries, gajeskleppers en snotveulens. De humoristische Instagram-pagina Tilburg Meme maakt al maanden furore. Tijd voor een interview met ‘Berrie’, de maker. ,,Slechts een handjevol vrienden weet dat ik het ben.”

Volledig scherm
Over de vijfsprong. © Tilburg Meme

Het is altijd leuk om te speculeren over ‘anonieme bekende Tilburgers’. Neem Kruikenzeiker bijvoorbeeld, de bekende Twitteraar die puntige meningen over Willem II deelt. Wie zou het zijn?

Sinds een paar maanden valt nieuwkomer Tilburg Meme op, een persoon (of personen) op Instagram. Op de pagina verschijnen memes over Tilburg.

Heel kort door de bocht gesteld zijn memes grappige internetcreaties. Op Tilburg Meme wordt alles op de hak genomen: van het Tilburgse nachtleven, de volkscultuur tot stedelijke ontwikkelingen. Soms te flauw, soms grof, soms verrassend doordacht. In iets meer dan een half jaar kreeg de pagina 11.000 volgers.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.