Volledig scherm
De gestolen auto is teruggevonden in Oisterwijk © De Kort Media / Toby de Kort

Bestuurder van bij woningoverval in Tilburg gestolen auto is bekend bij politie: ‘Meld jezelf’

UpdateTILBURG - De politie weet wie er achter het stuur zat van de auto die werd gestolen bij de woningoverval aan de Baden Powelllaan. Dat meldt een woordvoerder aan het Brabants Dagblad. De woning aan de Tilburgse straat werd in de nacht van dinsdag op woensdag overvallen door twee gemaskerde mannen. Zij vluchtten in een voertuig, dat later zwaar beschadigd werd teruggevonden in Oisterwijk.

De vermoedelijke bijrijder, een 25-jarige Tilburger, werd ter plekke aangehouden. Hij zit nog vast. De bestuurder kon ontkomen. De politie stelt woensdag in de namiddag te weten wie hij is, maar trof hem niet thuis aan. De man wordt opgeroepen om zichzelf te melden.

Volkswagen Polo

Het duo drong woensdag rond 00.20 uur een woning aan de Baden Powellaan binnen. Ze waren gemaskerd en dus onherkenbaar. De twee vernielden de ruit van de voordeur. Eenmaal binnen bedreigden ze de bewoner met een mes en eisten ze de autosleutels van zijn Volkswagen Polo. Direct gingen ze er met de auto vandoor. Vermoedelijk waren de daders bekenden van de bewoner. 

De auto werd tweeënhalf uur later teruggevonden op de Pannenschuurlaan in Oisterwijk. De bestuurder was daar met de auto tegen een lantaarnpaal gereden en de auto was te zwaar beschadigd om verder te rijden. De Tilburgse bijrijder (25) zat gewond naast de auto op de grond op het moment dat politie arriveerde. Hij is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor behandeling. Daarna is hij aangehouden en vastgezet.

De auto is getakeld. Het onderzoek naar het incident loopt nog.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.