Een bestuurder op de A58 bij Tilburg werd voor de achtste keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs.
Volledig scherm
Een bestuurder op de A58 bij Tilburg werd voor de achtste keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs. © Team Verkeer Zeeland-West-Brabant

Bestuurder voor achtste (!) keer gepakt zonder rijbewijs in omgeving Tilburg

TILBURG - Op de A58 bij Tilburg is zondag een man betrapt die zonder rijbewijs achter het stuur zat. Dat deed hij bepaald niet voor het eerst: dit was de achtste keer dat de hardleerse bestuurder door de mand viel. Voor de derde maal is zijn auto in beslag genomen.

Politieteam Verkeer Zeeland-West-Brabant meldt het incident. Het gaat om een man van eind twintig, laat een woordvoerder desgevraagd weten. De zeven keer dat de automobilist eerder dezelfde fout beging, waren ook in de omgeving van Tilburg.

Al drie auto's in beslag genomen

In overleg met de officier van justitie is zondag zijn auto in beslag genomen. Dat gebeurde al twee keer eerder. ,,Het gaat om verschillende voertuigen”, verduidelijkt de woordvoerder. De twintiger is niet aangehouden. 

Hij viel de verkeersagenten op toen hij stopte op de vluchtstrook. ,,Om te kijken wat er aan de hand was, hebben we hem aangesproken. Toen bleek dat hij iets op zijn telefoon aan het zoeken was. Daarvoor kreeg hij een bekeuring. Bij het vragen om zijn rijbewijs kwam naar voren dat hij deze niet heeft.”

 Tevens was de auto niet verzekerd.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.