Volledig scherm
De klok op de toren van Ons Koningsoord maakt te veel herrie © Rudolf Robben

Bewoner torenkamer wordt getikt van geluid voormalige kloosterklok Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Een appartement in de toren van voormalig klooster Koningsoord in Berkel-Enschot. Fraai wonen, tot de bewoner tot de conclusie kwam dat de opgeknapte klok aan zijn buitenmuur wel erg hard tikte... 

De klok op de toren heeft na het vertrek van de zusters jarenlang stilgestaan. Maar projectontwikkelaar Hendrik Roozen vond dat dat niet zo kon blijven. Vandaar dat de afgelopen maanden gewerkt is de klok weer aan de praat te krijgen. Een bedrijf uit Beek & Donk maakte een mechaniek om de klok werkend te krijgen. En met succes, want de klok geeft sinds enkele maanden weer de juiste tijd aan.

Nou ja, bijna dan. Want het tikken van het mechanisme houdt de bewoner van het appartement uit de slaap, weet Hendrik Roozen. Deze bewoner heeft in zijn appartement het mechaniek tegen een muur ‘gekregen’. ,,Samen met de bewoner zijn we nu aan het kijken naar een oplossing voor het geluid. We denken aan een geluidsdichte ombouw. Maar het moet natuurlijk ook wel passen in het appartement van de bewoner.”

Tot een oplossing is gevonden die de nachtrust van de bewoner garandeert, zijn er afspraken gemaakt over het aan- en uitzetten van de klok: overdag staat deze aan, ‘s nachts kan de bewoner de klok uitzetten. Roozen hoopt op korte termijn het probleem opgelost te hebben: ,,Zeker, want het is bijna mijn eer te na om bij zo’n mooi project een niet werkende torenklok te hebben.”

Volledig scherm
De klok op de toren van Ons Koningsoord: hij loopt, maar tikt te hard © Rudolf Robben
  1. Respect voor het besluit van Bert Schellekens tijdens afscheid van de raad

    Respect voor het besluit van Bert Schelle­kens tijdens afscheid van de raad

    GOIRLE - Als een ‘Alice in Wonderland’ had Bert Schellekens zijn eerste tijd als wethouder in Goirle ervaren. Na 1 jaar en negen maanden moest hij toegeven niet in dat land thuis te horen. ,,Al je enthousiasme ten spijt", zo zwaaide burgemeester Mark van Stappershoef Schellekens dinsdagavond uit. Schellekens zelf keek toch in tevredenheid terug. ,,Hoewel ik er wel verschrikkelijk van baal dit besluit te moeten nemen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.