Volledig scherm
PREMIUM
Buurttuin Bij Ons Achter, gezien vanaf Theresia met rechts het Ketelhuis © Stephan Jongerius

Bewoners Theresia: ‘Maak van buurttuin de entree van onze wijk vanuit de Spoorzone’

TILBURG - Maak van en rond de buurttuin aan de Burgemeester Brokxlaan een vriendelijke entree van de Spoorzone naar Theresia, ook voor een toekomstig hotel in die wijk. Daarvoor pleiten buurtbewoners in het planteam.

Aan realiteitszin geen gebrek bij het planteam Theresia, waarin een groep bewoners met de gemeente de plannen bespreekt voor de Spoorzone en de wijk. Dat de gemeente fors moet terugverdienen voor de zware investeringen in de Spoorzone, begrijpen ze daar best. ,,De geplande hoogbouw aan de Burgemeester Brokxlaan is een gelopen race ja, maar we willen hem wél lopen”, zegt deelnemer Johan Pols.

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.