Volledig scherm
Kinderen werden tijdens het Halloween spektakel op meer dan alleen snoep getrakteerd © Zamire Willems

Bewoners Veenendaalstraat trakteren Tilburgers op groots Halloween-spektakel

TILBURG - Zombies, weerwolven, de moordlustige pop Chucky en tientallen andere ongure figuren zorgden zaterdagavond voor een waar horror spektakel in de Tilburgse Veenendaalstraat. Het jaarlijkse Halloween festijn in de Reeshof wist zichzelf te overtreffen en trok honderden bezoekers.

Bewoners van de Veenendaalstraat hebben alles uit de kast gehaald om jong én oud de stuipen op het lijf te jagen tijdens het Halloween-ritueel trick-or-treat (een snoepje of ik schiet!). De straat is veranderd in een angstaanjagend gebied, waar geesten en horror figuren vrij spel hebben. Bewegende geesten en duistere silhouetten verschijnen achter ramen, verlichte heggen lig vol spinnenraggen en bloedsporen leiden je naar half openstaande voordeuren.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Horror chirurgen trakteren op meer dan alleen snoep © Zamire Willems

Voorzien van verlichte lampion en snoepmandje schuifelen kinderen verkleed van deur naar deur. Het jaarlijkse Halloween festijn kent inmiddels zoveel bekendheid, dat zelfs mensen van buiten de Reeshof een kijkje komen nemen. Kinderen rennen lachend en hard gillende weg, als weer een volgende enge verschijning de voordeur opendoet of ze met een mes achterna rent. 

Zombies

Volledig scherm
Bewoners trakteren op een grote projectie- en dansshow voor hun huis © Zamire Willems

Veel bewoners hebben het spektakel naar buiten verplaatst. Zo staan er artsen te opereren, die mensen een stukje vlees aanbieden en wordt er bij het inmiddels befaamde witte huis op de hoek Veenendaalstraat- Vreeswijkstraat een projectie-dansshow opgevoerd door 'echte' zombies. 

Spookhuis

Een paar honderd meter verderop hebben bewoners van de Koolhovenlaan een spookhuis gebouwd. Het duurt ongeveer vijf minuten om de 50 meter lange spooktent door te lopen, maar dan wacht er wel op het eind een versterkend 'bloed'-shotje. Terwijl binnen in het spookhuis het nodige wordt afgegild, vormt zich buiten een lange rij met wachtenden. 

,,Ik vind het super tof! Ik had er niet op gerekend met dit weer, hoogstens honderd man. Maar we lopen nu richting de 300 bezoekers. Volgend jaar staan we hier zeker weer”, zegt Koen van de Ven, die samen met buurtgenoten dit jaar ook de Koolhovenlaan op de 'Halloween-kaart' wilde zetten.

Volledig scherm
Horror chirurgen trakteren op meer dan alleen snoep © Zamire Willems

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.