'Bezoek Willem-Alexander aan Hilvarenbeek is erkenning voor dorpscoöperaties'

videoHILVARENBEEK - Burgemeester Ryan Palmen keek woensdagmiddag met een goed gevoel terug op het bezoek van de koning aan zijn gemeente Hilvarenbeek. ,,De majesteit wilde meer weten over de vele burgerinitiatieven in onze gemeente en ik denk dat we er heel goed in zijn geslaagd om die te belichten."

Het informele bezoek van de koning was het eerste in een serie werkbezoeken met als thema 'de kracht van het samen doen'. Dat het Koninklijk Huis voor het eerste bezoek juist aanklopte bij Hilvarenbeek, was geen toeval. De gemeente telt zes kernen waar dorpscoöperaties met succes projecten hebben gerealiseerd. ,,Dat is blijkbaar ook het Koninklijk Huis niet ontgaan'', aldus Palmen. ,,Al zijn we in Hilvarenbeek natuurlijk ook niet te bescheiden om die successen links en rechts te laten vallen."

Volledig scherm
Het bezoek van Zijne Majesteit werd afgesloten met een groepsfoto. © Erik van Hest / BD

Erkenning

Piet Verhoeven, voorzitter van de 10-jarige dorpscoöperatie Esbeek, had de eer om Willem-Alexander te vertellen over de verbouwing van de lokale kerk tot onderwijscentrum. Een initiatief van de burgers dat door de gemeente is gefaciliteerd. ,,De koning was goed geïnformeerd. Hij vroeg niet zozeer naar het project, maar naar de achtergronden ervan. Dit bezoek is voor ons een grote vorm van erkenning."

Milko Huijben sprak namens energiecoöperatie Hilverstroom met de koning. ,,Een bijzondere man. We hebben in een goede sfeer van gedachten kunnen wisselen. In zijn kersttoespraak had Willem-Alexander het over samen zijn en ontmoeten. Wat wij hier in Hilvarenbeek doen is een uitvloeisel daarvan."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Komt het nog goed met Hudson's Bay in Tilburg en Den Bosch?
    PREMIUM

    Komt het nog goed met Hudson's Bay in Tilburg en Den Bosch?

    Bij de warenhuizen van Hudson's Bay is het business as usual. Tenminste, dat zegt woordvoerder Janneke Dijkstra. Volgens haar is nog helemaal niet bekend welke maatregelen de directie neemt om de negatieve spiraal te doorbreken. Uit interne stukken blijkt dat dat dertien warenhuizen in Nederland dit jaar meer dan 80 miljoen euro verlies draaien. Bij vakbond CNV zijn inmiddels de eerste berichten van verontruste medewerkers binnengekomen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen