Volledig scherm
De Vrijthof 11 ligt naast het gemeentehuis. © Google Street View

Bezoekerscentrum Hilvarenbeek definitief naar Vrijthof 11

HILVARENBEEK - Een eigentijds belevingscentrum waarin de bezoeker zich zal verwonderen over Hilvarenbeek en omgeving. Zo omschrijft de gemeente het nieuwe bezoekerscentrum dat in februari volgend jaar open moet gaan in het pand aan de Vrijthof 11. Naast een bezoekerscentrum moet er ook een ondernemershuis komen.

De begane grond van de Vrijthof 11 wordt straks gehuurd door de onlangs opgerichte stichting Ondernemend Hilvarenbeek. Die zal de toeristische tak Infopunt Hilvarenbeek in het pand onderbrengen. Daarnaast moeten er op de locatie werkplekken komen voor maatschappelijk betrokken ondernemers en organisatie.

Verbouwing

Voordat het bezoekerscentrum kan worden geopend, moet het historische pand naast het gemeentehuis eerst worden verbouwd. Alle tussenwanden op de begane grond worden verwijderd zodat er één grote ruimte ontstaat. Aan de zijde van de Vrijthof, waar nu alleen nog twee ramen zitten, komt een deur. Een karakteristieke trap in het pand, typerend voor het werk van architect Bedaux, blijft behouden.

De gemeente Hilvarenbeek en Ondernemend Hilvarenbeek hadden de Vrijthof 11 al langer op het oog als locatie voor een nieuwe bezoekerscentrum. ,,We zijn blij dat deze stap nu echt hebben gezet", aldus Jos van Bussel van Ondernemend Hilvarenbeek.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.