Volledig scherm
Guus Mulders beklimt het houten gebint van zijn nieuwe Reuselhoeve. © Beeld werkt

Bier proeven en zelf brouwen kan voortaan in de Reuselhoeve: 'Wij bouwen hier ons eigen sprookje'

MOERGESTEL - De vlag gaat zondag op het dak van de nieuwe uitspanning bij de Reuselhoeve, langs de weg van Moergestel naar Haghorst. Voor alle bezoekers boven 18 jaar is er vanaf 14.00 uur gratis bier van Reuzenbieren.

Met die Moergestelse brouwerij is Guus Mulders, eigenaar van de Reuselhoeve, ook een samenwerking aangegaan. Brouwhuys Reuz wordt in een van de drie gebouwen op één hoog ondergebracht. 

,,Hier kunnen onze gasten straks bier proeven, maar ook zelf bier brouwen", vertelt Mulders. ,,We willen uiteindelijk een coöperatie oprichten, zodat mensen deels eigenaar kunnen worden van de brouwerij en hier hun ontmoetingsplek hebben."

Varkensbedrijf

,,Wij bouwen hier ons eigen sprookje", vertelt Mulders, wiens vader aan de Heizenschedijk een varkensbedrijf had. ,,In de voormalige stallen zijn wij gestart met onze kanoboerderij. De oude stallen zijn dringend aan vervanging toe en worden daarom afgebroken. Deze gronden worden teruggegeven aan de natuur. We gaan het hele bedrijf als het ware verplaatsen en zo'n 100 meter verderop weer opbouwen." 

De Reuselhoeve heeft een app ontwikkeld die SP-gedeputeerde Johan van den Hout op 14 juli zal lanceren. ,,Met deze app combineren we het spelen en genieten in de natuur van vroeger en nu", vertelt Angeli Hagoort-Mulders. ,,De app bevat een GPS-route waarin gasten door mijn broer Guus en mij worden rondgeleid door het gebied. Met behulp van foto's, filmpjes en verhalen geven wij hun een inkijkje in onze eigen jeugdherinneringen."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.