Volledig scherm
PREMIUM
De Deur LocHal. Kunstwerk van Pien den Hollander © Ontwerp Pien den Hollander

Bij de LocHal: Na het Draaiend Huis krijgt Tilburg nu de Draaiende Deur

VIDEOTILBURG - Na het Draaiend Huis van John Körmeling krijgt Tilburg nu ook een Draaiende Deur. Deze massieve deur, een stalen plaat bij de noordelijke ingang van de LocHal, is een bewegend kunstwerk waarmee de entree na sluitingstijd van de bibliotheek wordt afgesloten. De stalen poort (4 bij 4,5 meter) hangt straks aan een kraan en beweegt langzaam door de smalle gang, buiten bij de ingang. Het idee is van ontwerper Pien den Hollander uit Rotterdam. (In het filmpje onder dit artikel geeft ze uitleg.)

De noordelijke entree is nu bij een open, overdekte ruimte. Het is de bedoeling dat die ‘s nachts wordt afgesloten om te voorkomen dat daklozen die als slaapruimte gaan gebruiken. Pien den Hollander deed vorig jaar mee aan een talentenworkshop van kenniscentrum Kunstloc dat is gevestigd in de LocHal. Haar idee voor de deur aan de noordkant van de bibliotheek werd daar gekozen.

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.