Volledig scherm
De lepelaar in het Leijpark © Henk de Winter

Bijzondere vondst in het Tilburgse Leijpark: lepelaar gespot

Hobbyfotograaf Henk de Winter trof deze week een lepelaar aan in de Leij in het Tilburgse Leijpark. Een bijzondere vondst, meent vogelkenner bij uitstek Henk Moller Pillot.

De Tilburgse bioloog en vogelkenner Moller Pillot schreef het in 2015 uitgegeven boek  ‘De vogels van het Leijpark’, gebaseerd op veertig jaar vogels tellen in het Leijpark. Hij is lyrisch over de foto's van De Winter. ,, Dit is werkelijk ongelooflijk!! Het is een van de meest spectaculaire waarnemingen die ooit in het park gedaan zijn. En dan nog wel zo mooi op de foto!’

Het ging lange tijd slecht met de lepelaar in dit gebied. ‘In de jaren 70 waren er slechts zo’n 100 broedparen in Nederland. De laatste jaren neemt hun aantal gestaag toe en er zijn nu ruim 2500 broedparen’, valt te lezen op Wikipedia. Deze lepelaar is waarschijnlijk afkomstig van het gebied rond de Beekse Bergen.   

Volledig scherm
De lepelaar in het Leijpark © Henk de Winter
  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.