'Bizarre' overval door kinderen in Tilburgse snackbar schokt minister: 'Alsof ze steeds jonger worden’

TILBURG - Minister Wopke Hoekstra (CDA) heeft geschrokken gereageerd op de drie kinderen die zondagavond een gewapende overval pleegden op een snackbar in Tilburg. De minister zegt in ‘Goedemorgen Nederland’ het ‘volstrekt bizar’ te vinden dat zij op zulke jonge leeftijd al zoiets doen.

Volgens de politie zou het gaan om drie jongens van tussen de twaalf en veertien jaar. Twee van hen kwamen iets voor negen uur de snackbar binnen, één had een vuurwapen bij zich. De derde bleef op de uitkijk staan.

Tijdens de overval waren er twee personeelsleden en een klant aanwezig. De ene overvaller heeft een paar bankbiljetten gepakt, terwijl de andere dreigde met het vuurwapen. De kinderen zijn nog voortvluchtig.

‘Van een andere planeet’

Minister Hoekstra van Financiën, die maandagochtend te gast was bij Goedemorgen Nederland, maakt zich vooral zorgen over de jonge leeftijd van de verdachten. ,,Je wilt dat er op geen enkele leeftijd overvallen worden gepleegd, maar het lijkt wel of ze steeds jonger worden.”

Diplomatiedeskundige Robert van de Roer heeft er volgens WNL ook geen goed woord voor over. ,,Überhaupt geweld op die leeftijd gebruiken is voor mij van een andere planeet.”

Volledig scherm
Minister Wopke Hoekstra van Financiën (CDA) bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. © ANP

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.