Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Bloedprikkers nog steeds actief: neparts sloeg gisteravond toe bij vrouw (65) in Goirle

GOIRLE - Een 65-jarige vrouw uit Goirle is donderdagavond benaderd door iemand die zei bloed te komen prikken. Volgens de politie gaat het mogelijk om iemand die met dezelfde tactiek als eerder in Eindhoven en Utrecht probeerde de vrouw te beroven. 

De man belde rond 22.00 uur aan bij het huis van de vrouw aan de Tilburgseweg. Ze deed open omdat ze nog visite verwachtte. De man aan de deur vertelde kort dat hij kwam om bloed te prikken, waarna de vrouw instinctief direct de deur weer dichtgooide. 

Door het luikje in de deur probeerde de man de Goirlese nog te overtuigen. Volgens de vrouw vertelde de man dat hij kwam namens de stichting Elisabeth. Hij liet op zijn iPad zien dat hij een hele lijst afwerkte met mensen bij wie hij bloed moest prikken. 

Pas op vrijdagochtend las de vrouw in de krant over de praktijken van de bloedprikbende die in Eindhoven en Utrecht toesloeg. Daarop seinde ze de politie in.

De landelijk opererende bloedprikbende werkt volgens een gehaaide methode. Met een praatje proberen ze vermomd als neparts bij een bejaarde binnen te komen. Terwijl er bij het slachtoffer bloed wordt afgetapt, steelt een dief waardevolle spullen uit het huis.

Niet in Dongen

Donderdag kwam het nieuws naar buiten dat er begin dit jaar ook al zulke nepbloedprikkers actief zouden zijn geweest in Dongen. In de politiedossiers is daar echter niets van terug te vinden, zegt woordvoerder Rob Luijten. Wel deden in januari mensen zich voor als thuiszorgmedewerkers, die moesten inspecteren of het huis goed was schoongemaakt. Zij maakten in elk geval één slachtoffer in Dongen. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.