Mishandelde Blue spoort lotgenootjes aan hulp te zoeken.
Volledig scherm
Mishandelde Blue spoort lotgenootjes aan hulp te zoeken. © Sterk Huis/Garage2020

Blue: nooit ok als iemand je pijn doet, zoek hulp!

TILBURG - Hoe stimuleer je kinderen die mishandeld of verwaarloosd worden zelf hulp te zoeken? Sterk Huis zet  er slim het tekenfilmfiguurtje Blue voor in.

Blue popt vanaf vandaag, de eerste dag van de Week tegen Kindermishandeling, op rond Youtube-filmpjes waar kinderen veel naar kijken. Hij vertelt dat-ie zelf een tijdje te weinig te eten kreeg en slecht werd verzorgd. Hij vertelde het op school en nu gaat het goed. ‘Nooit ok als iemand je pijn doet', luidt de boodschap, ‘je kunt ook de papa of mama van een vriendje vragen of bellen of chatten met de Kindertelefoon', 

Het innovatieve idee is bedacht met Garage2020 en de Taskforce Kindermishandeling in de regio Tilburg. Die laatste sluit ook dit jaar met een uitgebreid programma aan bij de landelijke Week tegen Kindermishandeling. Voor 30.000 kinderen in de Regio Hart van Brabant is er een themakrant. Terugkerende boodschap: in elke schoolklas zit een kind dat er slachtoffer van is, meestal moet dat het stellen zonder hulp. 

Boksen tegen kindermishandeling

Woensdag tooien jongeren in The Box in Hilvarenbeek zich met bokshandschoenen om met een kickbokser te vechten tegen kindermishandeling. In diezelfde gemeente is woensdag en donderdagavond de voorstelling Huidhonger te zien. In Popcentrum 013 doen woensdag 100 kinderen mee aan een debatmarathon waarin ze zich uitspreken over hun eigen leefomgeving. Vrijdag wordt in winkelcentrum Westermarkt letterlijk ‘de vuile was buitengehangen'. Een jongerencampagne in de LocHal sluit vrijdag de week af.  

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.