Frank Tofield (r.) feliciteert Marga Genemans met de donatie, in bijzijn van uroloog Anton Breeuwsma en Margot Cuijsters, vrijwilliger van ETZ Buiten Gewone Grenzen.
Volledig scherm
Frank Tofield (r.) feliciteert Marga Genemans met de donatie, in bijzijn van uroloog Anton Breeuwsma en Margot Cuijsters, vrijwilliger van ETZ Buiten Gewone Grenzen. © ETZ

Boekenverkoop in ziekenhuislocaties ETZ goed voor drieduizend euro

TILBURG - De verkoop van gebruikte boeken via de boekenkasten in beide Tilburgse ziekenhuislocaties van het ETZ is een succes geworden. ‘Stichting Boek winst’ heeft onlangs vierduizend euro gedoneerd aan gezondheidsprojecten in Tanzania en Oekraïne. 

Het geld is geschonken aan stichting ETZ Buitengewone grenzen, dat zorgprojecten in het buitenland ondersteunt. De afgelopen maanden zijn gebruikte boeken verkocht voor de bouw van een operatie-unit van de medische post in Kighare, een plaats in Tanzania. 

De opbrengst van deze verkoop, drieduizend euro, is aangeboden aan ETZ Buiten Gewone Grenzen. Eerder kon een bedrag van duizend euro worden overhandigd voor het kinderziekenhuis in Lviv, Oekraïne.

Initiatief ‘Boek winst’ is een initiatief van Frank en Inge Tofield. Zij zijn twee artsen die graag meedoen aan sportevenementen voor een goed doel. Met hun stichting zamelen ze gelezen boeken in om deze te verkopen. Sinds 2016 staan boekentorens in het ETZ. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.