Volledig scherm
PREMIUM
Omgezaagde Amerikaanse eiken liggen in het gelid nabij villa Vredelust op landgoed Heidepark. © Beeld Werkt

‘Bomen verdwijnen bij bosjes’: operatie op Tilburgs landgoed Heidepark wekt woede

TILBURG - Ineens stond er zondagmiddag op de Bredaseweg een protestbord. De tekst: ‘Hier verdwijnen bomen bij bosjes’. De pijl erbij verwees naar het landgoed Heidepark.

Daar, rondom de villa Vredelust die wordt gerenoveerd, wordt vijf hectare bos ‘uitgedund’. Dat is de term die het bureau Grasveld Tuin- en landschapsarchitecten gebruikt. Maar stadsimker Marcel Horck is ziedend over wat hij ‘kaalslag’ noemt. Op Facebook is een actiegroep in het leven geroepen.

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.