Volledig scherm
PREMIUM
Dag van de schone lucht: Boom planten bij Peerke Donders door Zeus Hoenderop, verkleed als heilige Dionisius. © Jeroen Verhelst/Jan van Eijndhoven

Boomplantdag met Zeus en de heilige Dionysius in Tilburg

VIDEOTILBURG - Zeus Hoenderop bedacht het: de Dag van de Zuivere Lucht. Het is zijn bijdrage aan een schoner milieu. 112 studenten van ROC Tilburg kregen een boom. Verkleed als de heilige Dionysius plantte de kunstenaar zelf een kastanje bij het Peerke Donders Park.

Beau Maas (17) hoeft geen seconde na te denken. Hij pakt een boompje aan en is vastberaden de meidoorn een plaatsje te geven in de tuin van zijn ouders. ,,Zoveel bomen worden gekapt. Voor het milieu is het belangrijk om nieuwe te planten.” Dat is koren op de molen van Zeus Hoenderop, de Tilburgse kunstenaar is de bedenker van de Dag van de Zuivere Lucht.

  1. Organisaties spreken raad Goirle vanavond toe over aangekondigde bezuinigingen

    Organisa­ties spreken raad Goirle vanavond toe over aangekon­dig­de bezuinigin­gen

    GOIRLE - Nog voordat de burgerraadsleden vanavond iets mogen vinden over de voorstellen om te bezuinigen in Goirle, willen zes personen een voorzetje geven. Loek Sijbers van Factorium, Peter Kok van de Bibliotheek Midden-Brabant, Paul van Aanholt van schoolbestuur Edu-Ley, Marcel Konings van de Stichting Sportgroep Gehandicapten Goirle, Sanne Weustink van het Jan van Besouw en Piet Colpaart op persoonlijke titel komen inspreken.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.