Dag van de schone lucht: Boom planten bij Peerke Donders door Zeus Hoenderop, verkleed als heilige Dionisius.
Volledig scherm
PREMIUM
Dag van de schone lucht: Boom planten bij Peerke Donders door Zeus Hoenderop, verkleed als heilige Dionisius. © Jeroen Verhelst/Jan van Eijndhoven

Boomplantdag met Zeus en de heilige Dionysius in Tilburg

VIDEOTILBURG - Zeus Hoenderop bedacht het: de Dag van de Zuivere Lucht. Het is zijn bijdrage aan een schoner milieu. 112 studenten van ROC Tilburg kregen een boom. Verkleed als de heilige Dionysius plantte de kunstenaar zelf een kastanje bij het Peerke Donders Park.

Beau Maas (17) hoeft geen seconde na te denken. Hij pakt een boompje aan en is vastberaden de meidoorn een plaatsje te geven in de tuin van zijn ouders. ,,Zoveel bomen worden gekapt. Voor het milieu is het belangrijk om nieuwe te planten.” Dat is koren op de molen van Zeus Hoenderop, de Tilburgse kunstenaar is de bedenker van de Dag van de Zuivere Lucht.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.